Esbjerg Public Library, Denmark

Public libraries / Completed 2016

As part of a major refurbishment of the library a new grand staircase with seating and a study zone on the first floor are now ready for usage

Esbjerg Central Library was first opened 32 years ago and is now facing a major refurbishment in order to meet today's demands for a modern library. By the end of 2018 the library will appear far more contemporary, inviting and as a vivid house, where you meet crisscrossing through mediation, in studio environments and for various events.

A new grand staircase with seating leads to the first floor where a new study zone is the setting for a studio environment and classrooms with several study places. The study zone now appears much more open and the space is utilized more than before.